Comprar per Categoria

Reus Compra Responsable és un projecte únic i singular, que neix per impulsar la transformació del model comercial de la ciutat, adaptar-lo als reptes socioeconòmics que planteja la crisi COVID19 i reforçar la viabilitat del comerç local com a font d’ocupació i activitat econòmica. 

Per primer cop, el sector del comerç de Reus construeix una aliança d’abast municipal. Sota un mateix projecte ens hem unit  les dues principals associacions de comerç (Unió de Botiguers de Reus i El Tomb de Reus), l’agrupació de comerços d’economia social i solidària (Comerç Solidari de Reus), el cooperativisme reusenc (Pol Cooperatiu de Reus), l’Ajuntament de Reus (IMFE Mas Carandell i Agència Reus Promoció) i el Tercer Sector especialitzat en paqueteria social (Fundació Formació i Treball). 

Amb Reus compra Responsable us presentem un model de comerç en línia i distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat, basat en els principis de l’ESS i el consum responsable.  A través d’aquest projecte, el comerç local és capaç de construir una alternativa sostenible, justa i relocalitzada als models transnacionals de compres on-line i entrega a domicili que estan amenaçant la continuïtat del teixit comercial local.

El comerç i l’economia social i solidària

Resolem les necessitats col·lectives a través d’una aliança público-cooperativa-associativa, que situa el bé comú per sobre de la competitivitat 

Desenvolupem un model de consum responsable capaç de construir ciutats sostenibles i justes,  apostant des de l’administració pública per generar un consum local i conscient i un comerç de proximitat i comunitari

Reduïm l’impacte mediambiental que suposa el comerç, a través de la reducció de residus comercials i de la reducció d’emissions del repartiment a domicili motoritzat

Generem un filó d'ocupació per a col·lectius d'aturats en situació de risc d'exclusió

Fundació Formació i Treball: Som una entitat del Tercer Sector Social dedicada a formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió, i gestionar l’entrega de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables. Hem desenvolupat diverses empreses d’inserció, i des de l’any 2012 tenim delegació pròpia al Camp de Tarragona. A Reus disposem d’una botiga de roba de segona mà. 

El Tomb de Reus: Som una associació empresarial oberta a totes les activitats econòmiques de la zona del centre de Reus, tant comerç, com oci com restauració. Hem estat pioners en impulsar la digitalització dels comerços associats i en promoure la distribució a domicili. 

Unió de Botiguers de Reus: Som l’associació comercial degana de la ciutat i tenim la vocació de representar i ajudar a tots els comerciants de Reus i de tot el seu terme municipal.

Ecosistema Cooperatiu de Reus: Som una agrupació de 13 cooperatives reusenques que ens  hem unit en un projecte propi d’intercooperació per resoldre necessitats comunes, definir línies de treball conjuntes i difondre tant el model cooperatiu com l’economia social i solidària entre el teixit econòmic de la ciutat.

Institut Municipal de Formació i Empresa “Mas Carandell”: Som un Organisme Autònom de l’Ajuntament de Reus encarregat de les polítiques d’ocupació i la dinamització econòmica local. Des de l’any 2016 som entitat col·laboradora de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. Des de l’IMFE Mas Carandell hem liderat la redacció del Pla de Reactivació Econòmica i Social “Reactivem Reus”.

Agència Reus Promoció: Som un Organisme Autònom de l’ajuntament de Reus que promou l’activitat turística i comercial a la ciutat. Executem campanyes promocionals del comerç de qualitat com a fet diferencial de la ciutat, dirigint-nos també al turisme i a la resta del Camp de Tarragona. L’Agència Reus Promoció participa en la definició de la campanya de visualització del comerç local i responsable com a nova identitat unitària del comerç de Reus.

Comerç Solidari de Reus: Som una plataforma de botigues i emprenedores de Reus que defensem la transformació social a través de pràctiques de consum responsable. A Comerç Solidari liderem les actuacions de promoció i visualització del comerç responsable com a nou tret identificatiu del comerç de Reus. Amb petites accions volem col·laborar amb ONG i entitats sense ànim de lucre.

Logos de les entitats:

Icono hacia arriba